نخود فرنگی

دسری شاهانه با بمب موزارت

زمان خواندن این دستور:1 دقیقه

ماهنامه کیک و شیرینی – معصومه خوانساری: این دسر یک دسر خاص و متفاوت است.

مواد لازم کیک:

 

  • تخم مرغ: 6 عدد
  • شکر: 140 گرم
  • اسانس وانیل: یک و یک دوم ق چ
  • آرد: 140 گرم

مواد لازم میانی:

 

  • خامه (فرم گرفته یا شانتی پک): 500 الی 600 گرم
  • خلال پسته: به مقدار لازم
  • گیلاس تازه: به مقدار لازم

مواد لازم گاناش (گلیز):

 

  • خامه صبحانه: 80 گرم
  • شکلات سیاه: 120 گرم
  • خلال پسته (برای تزیین رویه): به مقدار لازم
  • گیلاس (برای تزیین رویه): پنج، شش عدد
 بمب موزارت

طرز تهیه کیک:

کف قالب گرد دیواره بلند (قالب کاسه ای) به قطر 20 سانتی متر و ارتفاع 10 سانتی متر را کاغذ روغنی بیندازید بدون آن که کف قالب یا دیواره ها را چرب نمایید فر را روی 180 درجه سانتی گراد گرم کنید، زرده و سفیده تخم مرغ ها را از هم جدا نمایید، زرده ها را با همزن برقی کمی بزنید تا از لختی خارج شوند. سپس دو سوم شکر را به آنها اضافه نمایید، وانیل را نیز بیفزایید و آنقدر بزنید تا کاملا کرم رنگ، غلیظ و کش دار شوند، سفیده ها را جدا کمی بزنید تا حالت فومی به خود بگیرند سپس یک سوم باقی مانده شکر را کم کم اضافه نمایید و با همزن بزنید تا سفیده ها فرم بگیرند در حدی که اگر ظرف را برگرداندید از ظرف نریزند.

سفیده های فرم گرفته را در سه مرحله کم کم به زرده ها اضافه نمایید و با لیسک هم بزنید. آرد را نیز دو بار الک نمایید و برای بار سوم بر روی ترکیب زده و سفید کم کم الک نمایید و با لیسک هم بزنید.

مایه کیک آماده را در قالب بریزید و به مدت تقریبی 40 دقیقه در فر قرار دهید. سپس از فر خارج نموده، اجازه دهید در قالب کاملا خنک شود پس از آن دور تا دور قالب را با چاقو ببرید و کیک را خارج نمایید. کیک را بر روی صفحه گردان قرار دهید و از ارتفاع به سه لایه تقسیم کنید. روی هر لایه با قلم مو کمی شربت گیلاس یا آلبالو بمالید سپس یک لایه خامه فرم گرفته یا شانتی پک بمالید رویش گیلاس خرد شده و خلال پسته، روی گیلاس و خلال ها را مجددا با خامه بپوشانید و یک لایه کیک بر رویش قرار دهید و این کار را تا انتها انجام دهید سپس سطح کیک را خامه کشی نمایید، کیک را در یخچال بگذارید و گاناش را آماده نمایید، پس از آماده شدن گاناش، کیک را از یخچال خارج نموده گاناش را بر روی کیک بریزید و با خلال پسته و گیلاس های شکری نموده تزیین کنید.

طرز تهیه گاناش (گلیز):

خامه صبحانه را در ظرف مناسبی ریخته بر روی شعله ملایم قرار دهید در حدی که از گوشه ها ریز جوش بزند شعله را خاموش نمایید، شکلات های ریز خرد شده را اضافه نموده و هم بزنید تا با گرمای خامه شکلات ها ذوب شوند.

نکته:

1.    برای تهیه کیک، تمام مواد اولیه را به دمای محیط برسانید.

2.    در این دستور نیازی به استفاده از بیکینگ پودر نمی باشد و بافت کیک فوق العاده پوک و لطیف است. درواقع پف کیک به واسطه تخم مرغ ها حاصل می شود.

3.    این کیک علی رغم بافت پوک، لطیف و سبک دارای مقدار زیادی خلال پسته، گیلاس و گاناش می باشد که آن را به بمب موزارت معروف نموده است.

4.    ترکیب پسته، گیلاس و گلیز رویه در کنار هم فوق العاده خاص و لذیذ است.

نخود فرنگی یک آشپز متفاوت

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *